Групата руски войски Юг твърди, че е  ликвидирала до 50

...
Групата руски войски Юг твърди, че е  ликвидирала до 50
Коментари Харесай

Русия твърди за ликвидирани 50 украински военни в Донецк

Групата съветски войски " Юг " твърди, че е  ликвидирала до 50 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), както и унищожила противников танк в Донецко направление. Това заяви за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Вадим Астафиев.

" В донецкото направление подразделенията на Южната група войски, с поддръжката на огъня на авиацията и артилерията, отразиха офанзива на части от трети механизиран батальон на 28-ма обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в региона на Курдюмовка. Освен това в регионите на обитаемоте места Клещеевка, Васюковка, Переждное, Раздоловка на Донецката национална република бяха унищожени концентрации на жива мощ на съперника с обща бройка до 50 души ", сподели Астафиев.

Ръководителят на пресцентъра добави, че артилерията на групировката е поразила землянки и опорни пунктове на съперника в региона на Спорни и Белогоровка, вследствие на което е унищожена станцията за радиоелектронна битка " Нота " в Северск и танк в Курдюмовка. По време на контрабатарейния пердах са унищожени две гаубици Мста-Б, гаубица Д-20, самоходна гаубица Гвоздика в Александро-Шултино, както и две гаубици Д-30 и 105-мм гаубица М119 в Антоновка.
 Украйна регистрира частични триумфи на юг и съветски напън край Донецк
Украйна регистрира частични триумфи на юг и съветски напън край Донецк

Един човек е умрял при съветски обстрел в Донецка област

" В регионите на обитаемоте места Верхнекаменка, Золотаревка, Липовое, Подгорное, Новая Каменка са изумени 12 противников безпилотни летателни апарата от вида Валкирия, Катана, Мавик 3 и FPV ", добави Астафиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР